Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Εκπαιδευτικά online παιχνίδια για το καλοκαίρι (Μέρος 1ο)

   Το καλοκαίρι είναι κοντά και τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη ξεχάσει τα βιβλία τους και ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές βουτιές τους. Πού μυαλό για μάθηση και επανάληψη... Η λύση είναι εδώ. 


Η χρονιά ολοκληρώνεται και η μόνη σκέψη των μαθητών είναι οι καλοκαιρινές διακοπές. Παραλία, βουτιές ,ατελείωτες ώρες μπάλας και χαλάρωσης μεταξύ φίλων. 

Που η σκέψη των μικρών μαθητών για μια καλοκαιρινή επανάληψη; Για να ξεφυλλίσουν το τετράδιο γραμματικής και το τετράδιο των μαθηματικών ούτε σκέψη! Μόνο στην αναφορά τα παιδιά επιδίδονται σε μια τρεχάλα μακριά απο τους τους γονείς. 

 Ποια είναι η λύση; Πολύ απλό. Το νέο μεγάλο πάθος όλων των ηλικιών με τις νέες τεχνολογίες. Με τη σωστή χρήση τους μετατρέπονται σε ένα χρησιμότατο εργαλείο σε πολλούς τομείς. Τομέα όπως αυτόν της εκπαίδευσης. 

 Τα παιδιά λατρεύουν οτιδήποτε έχει σχέση με τις νέες τεχνολογίες. Η/Υ , tablets και κινητά. Εκεί που σπαταλούν άσκοπα πολλές άχρηστες ώρες παιχνιδιού, μπορούν με τη σωστή καθοδήγηση των γονιών να παίξει και να μάθει μέσα απο ελκυστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια. 

 Εγώ μόνο θα σας προτείνω ενδεικτικά κάποια απο αυτά, που μπορούν οι μικροί μαθητές να χρησιμοποιούν κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού και να ξοδέψουν σοφά και εποικοδομητικά στη διάρκεια των διακοπών. 


On-line εκπαιδευτικά παιχνίδια για υπολογιστές, tablet και smart phone και εκπαιδευτικό λογισμικό για μικρά παιδιά

Στην  θα βρείτε δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό για μικρά παιδιά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες.Τα εκπαιδευτικά πακέτα Ενσφηνώματα 1, 2, και 3 έχουν πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια και διδακτικά εργαλεία για τα Μαθηματικά. Το "Κυκλοφορώ με τον Ταξάκη" είναι μια σειρά από διασκεδαστικά παιχνίδια για την κυκλοφοριακή αγωγή και το "Μαγικό Πινέλο" θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουν ζωγραφίζοντας στον υπολογιστή. Το "Τετράς" είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο θα ταξιδέψετε στις ομορφιές της Ελλάδας μας. 


Εισαγωγή στην εφαρμογή

ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ Α-Β ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.


















ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου